13 Şubat 2008

Türbana AB'den Destek

Sözünü ettiğimde kimse inanmıyor: Avrupa Birliği Türbanı destekliyor!...

"Lagendijk: Türban üniversitede serbest olmalı

Avrupa Birliği - Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagandijk; başörtüsünün üniversitelerde serbest olması gerektiğini söyledi.


(NTV
Güncelleme: 09:18 ET 04 Şubat 2008 Pazartesi )

UTRECHT - Türkiye Enstitüsü tarafından Hollanda'nın Utrecht şehrinde düzenlenen "Türkiye'deki demokratikleşme ve modernleşme" konulu konferansta konuşan Lagendijk, İngiltere'yi ve kendi ülkesi Hollanda'yı örnek göstererek, başörtüsü yasağının kalkmasının, Avrupa Birliği ilkeleriyle çelişmediğini vurguladı.

Türkiye Enstitüsü tarafından Hollanda'nın Utrecht şehrinde düzenlenen "Türkiye'deki demokratikleşme ve modernleşme" konulu konferansta konuşan Lagendijk, İngiltere'yi ve kendi ülkesi Hollanda'yı örnek göstererek, başörtüsü yasağının kalkmasının, Avrupa Birliği ilkeleriyle çelişmediğini vurguladı. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bu yöndeki çalışmalarını desteklediğini belirten Lagendijk, "İki taraf bir uzlaşma zemini bulup, üniversite öğrencilerinin, ne yapmaları gerektiğini bilecek kadar büyük olduklarını kabul etmeli ve ortamlarını özgürleştirmeliler" dedi. AKP'nin sivil anayasaya girişimine destek verdiğini de aktaran Lagendijk, "Avrupa Parlamentosu'nun büyük çoğunluğu Türkiye'deki yeni anayasa çalışmalarını destekliyor. Türkiye'nin enerji tükettiği birçok ideolojik konu, yeni anayasa ile çözülebilecek" diye konuştu."
Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/news/434324.asp

Aydın Ergil

Hiç yorum yok: